TFT RC Atex  kauko-ohjattavat vesitykit
tehokas ratkaisu teollisuuden kiinteisiin asennuksiin. 

TFT RC Atex tykit ovat teollisuuden kiinteisiin asennuksiin tarkoitettujen kauko-ohjattavien vesi- ja vaahtotykkien mallisarja, joka kattaa tuottoalueen 600 – 8000 litraa. TFT on maailman johtava, vesitykkien, suihkuptukien ja  sumukärkien valmistaja ja kehittäjä jonka tinkimätön laatu näkyy jokaisessa komponentissa.   TFT RC mallistossa yhdistyy yksinkertainen rakenne, helppo ja  nopea asennus sekä nopeasti omaksuttava käyttö edistyneisiin väylä -ominaisuuksiin.  TFT tykkien kehittyneet virtaustieratkaisut  ja paineenvalinnalla varustetut automaattikärki yhdistelmät takaavat parhaat tuotot ja kantomatkat. Virtaustiet ja suuttimet on suunniteltu yhdessä käyttäen sekä simulaatioita että käytännön testejä.  Tuloksena ovat alhainen painehäviö ja  tasainen laminaarinen virtaus ja maksimi kantomatka sekä tasalaatuinen vaahdotustulos kaikissa olosuhteissa huolimatta sammutusveden paineen vaihteluista.

Tykkien asennus on muita kauko-ohjattavia tykkejä helpompaa.  Tykkiä, sen virransyöttön muuntajalla ja  tasasuuntauksella varustettua kenttäkytkentäkoteloa ja ohjaimia yhdistää vain neljä kaapelia, kaksi  +24 VDC virransyöttöä ja kaksi tietoliikennettä varten.  Kaikki komponettit kytketään rinnan ja niitä voidaan lisätä tai poistaa käyttöönoton jälkeen vain liittimet kytkemällä tai irroittamalla.  Tykkien RS485 ohjausväylä mahdollistaa jopa kilometrin mittaiset kaapelivedot ilman tarvetta signaalinvahvistukseen.  Tykin asentaminen ei vaadi valvomoon välttämättä mitään muita muutoksia tai laitteita kuin  ohjainten liittimien asennuksen.

Kaikkien malliston tykkien ohjauslaitteet, elektroniikka ja tietoliikenne modulit ovat samanlaisia ja vaihtokelpoisia ”plug and play”-komponentteja.  Tykkeihin on yhdistettävissä käytännössä rajaton määrä ohjaimia ja ne ovat yhdistettävissä teollisuuden DSC-järjestelmiin. Teollisuuden automaaatio järjestelmiin yhdistettyä tykkiä voidaan ohjata myös tavanomaisella langattomalla tai langallisella kauko-ohjaimella tai suoraan tykiltä.

TFT RC Atex tykkien mallit:
(
kantomatkat tehollisia kantomatkoja, tyynellä säällä 30 asteen korotuskulmalla, max kantomatka pisimälle kantaviin suihkuosiin noin 10 m )
Tuottoalueet ovat suosituksia, kysy lisätietoja.

TFT Tornado RC  vesitykki tuotto 600-2500 lpm, kantomatka: 42-65 metriä
TFT Tornado RC kauko-ohjattava vesitykki

TFT Hurricane RC vesitykki tuotto 1000 – 4500 lpm, kantomatka 55-80 metriä
TFT Hurricane RC kauko-ohjattava vesitykki

TFT Typhoon RC vesitykki tuotto 2500-6000 lpm, kantomatka 65-87 metriä
TFT Typhoon RC kauko-ohjattava vesitykki

TFT Monsoon RCvesitykki   2500-8000 lpm 65-92 metriä
TFT Monsoon RC kauko-ohjattava vesitykki

TFT Master Stream Atex-sumukärjet:>
TFT on automaattikärkien konseptin alkuperäinen kehittäjä ja laatujohtaja, jonka sumukärkiä käytetään laajasti myös muiden valmistajien vesitykeissä.  TFT Tornado tykkeihin
suositellaan TFT Maxmatic RE ja Maxfore RE kärkiä. Hurricane, Typhoon ja Monsoon tykkeihin suositellaan Master Stream RE  1000-2000 mallisia kärkiä tuottoaluleen mukaan.
Maxfore kärjessä on painealueen valitsin ja Master Stream kärjissä on painealueen säätö, jonka avulla voidaan kompensoida painealueen ja nostokorkeuden aihetuttamia eroja
saman kohteen eri tykkien välillä.  Kaikissa RC-tykkien kärjissä on Smart Stream-sumu-/suorasäätö ja kaikki soveltuvat myös vaahdotuskäytöön.

TFT RC tykkien ja TFT automaattisten sumukärkien kantomatkat ja tuottoalueet:

TFT RC sumukärkien tuottoalueet

 

TFT RC kauko-ohjattavien tykkien kantomatkat

 

Ohjaimet:
Tykkeihin voidaan asentaa haluttu määrä ohjaimia, joiden välillä voidaan vaihtaa käyttöpistettä tykkiä välillä sammuttamatta. Kaikisssa ohjaimissa on perusliikkeiden  sekä sumu-/suorasuihkun lisäksi vesi- ja vaahtoventtiilien ohjaus, automaattisen oskiloinnin ja pysäköinti asennon ohjaus. Saatavilla varustettuna suunnanosoittimilla kohteisiin joissa ei ole näköyhteyttä tykkiin.
Ohjaintyypit:
Tykkeihin suoraan asennettu ohjauspiste.
-Langaton digitaalinen kauko-ohjain kalvokytkimillä (signaalin kantomatka noin 600 metriä)
-Paneeliasennttava kiinteä kauko-ohjain varustettuna kalvokytkimillä
-Johdollinen kauko-ohjain varustettuna  kalvokytkimillä ja  pikaliittimellä (ohjaimen johdon pituus 3,5 – 30 metriä)
-Perinteinen Joystick-tyyppinen ohjain,
-Manuaaliset varakäytö suoraan tykiltä.