Rosenbauer EPS generaattori pelastusautoihin

30-140 kVA ulosottokäyttöinen generaattori samanaikaista vesipumpun ja generaattorin käyttöä varten

    • eps pelastusauton generaattorin käyttötaulu
  • Previous
  • Next

Rosenbauer EPS generaattori on uudentyyppinen ratkaisu pumpuilla varustettujen  pelastusautojen sähköntuottoa varten. Suuritehoisten 20-50 kVA hydrauli-generaattoreiden ja palopumppujen samanaikainen käyttö on ollut usein ongelmallista ja ulosottovetoisten lähes mahdotonta. EPS on uudentyyppinen ulosotto-generaattori ratkaisu jossa vesipumpun käytön vaatima sammutusauton moottorin kierrosluvun säätö ei vaikuta generaattorin sähkölaattuun eikä generaattorin kytkeminen vaadi kierrosluvun nostoa.

Rosenbauer EPS-generaattori kytketään omaan ulosottoonsa tai pumpun kanssa samaan kahdella lähdöllä varustettuun ulosottoon. EPS-generaattori perustuu ulosottoon kytkettyy tehokkaaseen tasavirta generaattooriin ja taajuusmuuttajaan (invertteriin) joka muutta virran vaihtosähköksi jonka taajuus ei muuttu kuormituksen kasvaessa. EPS-järjestelmän minimituotta on  30 kVA auton moottorin käydessä tyhjäkäynnillä. Vesipumpun kytkeminen päälle ja alustan moottorin kierrosluvun säätö ei vaikuta vaihtosähkön laatuun. Korkein mahdollinen tuotto EPS-järjestelmästä on 140 kVA.

EPS-järjestelmä mahdollistaa rakennuksen savutuuletuksen ja palomieshissien ja  työletkuja syöttävän palopumpun samanaikakaisen käytön tai pelastusauton pumpun käytön tulvapumppauksessa samanaikaisesti kun sen generaattori on yhdistettu suurteho uppopumpuihin.

EPS-generaattorin käyttötaulu on yhdistetty pumpun käyttötauluun ja generaattorin kytkeminen vaatti vain yhden kytkimen. Generaatori voidaan kytkeä myös ajoneuvon ohjaamoon asennetusta Rosebauer LCS-käyttötaulusta. Konemiehen on helppo valvoa ja hallita sekä generaattoria että sammutuslatteistoa samanaikaisesti. 

    • eps sammutusauto generaattori vuokaavio