Firemiks vaahdonsekoitin

-automaattisesti virtauksen mukaan säätyvä
-ulkopuolisista voimanlähteistä riippumaton
-rajoittamaton toiminta-aika
-yksinkertainen toimintavarma rakenne

  • Previous
  • Next

FIremiks: yksinkertaisuus on luotettavuutta.

Firemiks FM-sekoitin markkinoiden selkein toimintavarmin, helpoiten asennettava, testattava ja huolettava vaahdonsekoitinjärjestelmä kiinteisiin vaahtolaiteasennuksiin, ajoneuvoihin, aluksiin ja liikuteltavaksi yksiköiksi. Materiaalit ja tekniset ratkaisut on suunniteltu raskaisiin kenttäolosuhteisiin soveltuviksi ja rakenne on vähän tilaa vievä.

Firemiks on ulkopuolisista voimanlähteistä riippumaton veden virtauksesta käyttövoimansa saava vaahdonsekoitinlaitteisto jonka vaahtopumput on suunniteltu moderneille vaahtonesteille.
Firemiks vaahdonsekoitin soveltuu sekoittimen rakenteen ansiosta hyvin ympäristöystävällisille fluoraamattomille  vaahtonesteille.

Tuottoalueet: 160 – 12 000 lpm
Sekoitussuhteet: 0,5 – 6%
Käyttökohteet: Kiinteät vaahtojärjestelmät, sammutusajoneuvot, alukset, vaahtokontit ja liikuteltavat laitteistot.
Toiminta-aika: Rajoittamaton
Painealue: 0,5 – 14 bar

 

Firemiks periaate: yksinkertainen ja toimintavarma ratkaisu perustuu lamellipumppu-tyyppiseen vesimoottoriin ja vaahtonestepumppuna toimivaan hammasrataspumppuun.Sekoitin on automaattisesti tuoton mukaan säätyvä ja vastapaineesta riippumaton. Sekoitin säätyy automaattisesti ja pitää sekoitusuhteen oikeana koko tuottoalueella huolimatta virtauksen vaihteluista.

Vaahtonestepumppu on punametallirakenteinen ja erityisesti vaahtonestekäyttöön suunniteltu hammasrataspumppu joka ei riko vaahtonesteen rakennetta, ei vaahdota sitä ja jonka toiminta on vaahtonestee viskositeetista riippumatonta. Pienillä sekoitusprosenteilla ja Newtonian-tyyppisillä  nesteillä  voidaan käyttää myös mäntäpumppuja.

Hammasratastyyppinen pumppu on itseimevä ja vaahtonesteen nostokorkeus on vähintään 3 metriä. Firemiks järjestelmä ei tarvitse erityistä vaahtonestesäiliötä vaan nesteen voi imeä myös  suoraan kuljetusastioista.

Painehäviöt: Firemiks toiminta on nostokorkeudesta ja sekoittimenjälkeisistä painehäviöistä riippumaton ja samaan sekoittimeen voidaan yhdistää erikseen kytkettäviä ryhmiä joiden kokonaisnostokorkeus on erilainen. Sekoittimen oma painehäviö on alhainen  ja muuttuu tuoton mukaan välillä 0,3 – 2 bar.

Firemiks järjestelmä asennus on helppoa ja nopeaa. Laitteisto asennetaan sammutusvesiputkiston laippojen väliin. Vaahdonimulinja yhteineen sekä huuhtelujärjestelmä sisältyy laitteiston toimitukseen. Järjestelmä on yksinkertainen ja huoltovapaa ja Firemiks järjestelmällä voidaan helposti korvata vanhat kalvotankkijärjestelmät.

Kenttähuolto- ja testaus: Firemiks sekoittimet voi huoltaa käsityökaluilla asennuspaikalla laitetta putkistosta irroittamattaa. Vaahdonsekoitussuhde on helposti tarkastettavissa ohi/virtaus ja paluulinjaa käyttäen  ja sekoitinta voidaan käyttää sammutusveden   virtauksen mittaamiseen.

Suunnittelun tekninen tuki: Kysy yksityiskohtaisia asennus- ja mitoitusohjeita, mittakuvia ja teknisiä taulukoita.
Oy Veljekset Kulmala Ab  sales@veljeksetkulmala.fi

 Firemiks vaahdonsekoittimien  toimintaperiaate ja asennusesimerkit.
Firemiks vaahdonsekoittimet

Tuottoalueet: Firemiks mallit kattavat  virtausalueet 160—10 00 lpm sekoitusprosentit  0,5%, 1%, 3%, 6% / yhdistelmät 0,5-3% , 1-3%,  3-6%.

FM 300   tuottoalue           80-        400 lpm

FM 800     tuottoalue         160-       800 lpm

FM 1200   tuottoalue         250-      1200 lpm

FM 1800   tuottoalue         350-      1800 lpm

FM 2400   tuottoalue         500-      2400 lpm

FM 3200   tuottoalue         650-      3200 lpm

FM 4000   tuottoalue         800-      4000 lpm

FM 6000   tuottoalue         1200-     6000 lpm

FM 8000   tuottoalue         1600-     8000 lpm

FM 10000 tuottoalue         2000-    10000 lpm

FM 12000 tuottoalue         3000-    12000 lpm

Varmin ratkaisu sekä suunnittelijalla että käyttäjälle. Selkeä virtauskaavio ja yksinkertainen käyttö korkealaatuiset materiaalit. automaattinen huuhtelu, automaattinen ilmanpoisto, testausventtiili vakiona.

Firemiks vaahdonsekoittimen virtauskaavio:

Firemiks vaahdonsekoitin virtauskaavio esimerkki