RESQTEC EDD ( Electric Direct Drive) tekniikka eroaa perinteisestä…

Erona hydrauliseen versioon on se että työkalun mäntä saa voimansa suoraan elektronisesta moottorista, joka siirtää voiman vaihteiston kautta työkaluun. Hyötysuhde on näin hydrauliikkaa parempi, kun voimansiirto on lähes kokonaan työkalun käytössä, hyötysuhde on yli 90 %. Voimansiirto tapahtuu jatkuvana liikkeenä ilman hydrauliikan kautta tapahtuvaa viivettä työkalun rakenteissa.

Akku on RESQTECin itsensä valmistama IEC 62133 turvallisuusstandardit täyttävä 43,2 V lithiumakku, joka on valmistettu ainoastaan pelastusvälineitä varten. Näin sen kapasiteetti on mitoitettu juuri oikeaksi, ja akkujen saatavuus on aina varmistettu kun valmistaja itse vastaa niiden saatavuudesta, eikä ole riippuvainen esimerkiksi jostain ulkopuolisesta valmistajasta. Akkutyyppi tuottaa työkalulle yli 1,40 kW, joka vastaa hydraulisten pienten polttomoottoripumppuyksiköiden tuottamaa tehoa.

Tärkein osa-alue EDD-työkalun rakenteessa on, että se ei sisällä mitään paineenalaista osaa joka voisi kuumentua tai vuotaa; ei hydraulinesteitä, ei tiivistepintoja eikä hydraulipumppua. Näin työkalun käyttölämpötila on laaja -40 – + 70 astetta. Työkalun kaikkien osien tiiveysluokka on IP54.

Lataa tästä:

ResQtec EDD akkutyökalut yleisesite FIN

ResQtec FX4_DJ_EDD akkutyökaluesite FIN

ResQtec FX6-Dj_EDD akkutyökaluesite FIN

ResQtec G4WX_EDD akkutyökaluesite FIN

EDD pelastusvälineiden tekniset tiedot ja kuvat valmistajan sivuilta ENG

 

Alla periaatekaavio tavallisesta hydraulikäyttöisestä työkalusta, jossa on moottori, vaihde, pumppu ja öljy ja mäntä työkalussa, ja vieressä EDD rakenne, jossa ei ole muuta kuin moottori, vaihde ja mäntä. Akun käyttöaika on n. 50 minuuttia/ latausaika tyhjästä  80% kapasiteettiin n.50 minuuttia. Valmistajan yleisohje on että varataan yksi akku/ työskenneltävä ajoneuvo, kun kyse on henkilö- tai pakettiautosta.