• flash cafs
  • Previous
  • Next

Rosenbauer Flash-CAFS on yksinkertaisuudessaan nerokas painevaahtosekoitin, joka muuttaa täysin käsitykset sammutusautoon asennettavan CAFS-sekoittimen hinnasta ja käytön vaativuudesta. Automaattisesti säätyvät Rosenbauer Flash-CAFS on täysin mekaaninen eikä sen säätöön tai ohjaukseen tarvita elektronisia komponentteja.  

Patentoitu Flash-CAFS on jopa jälkiasennettavissa. Se ei tarvitse mekaanista ruuvikompressoria tai monimutkaista elektronista ohjaus- ja säätöjärjestelmää. Flash-CAFS ottaa tarvitsemansa paineilman Rosenbauer Poly-CAFS premix-järjestelmän tapaan paineilmapullosta, mutta käyttää ajoneuvon oman pumpun ja vaahdonsekoittimen tuottamaa vesi/vaahtonestesekoitusta.

Rosenbauer Flash-CAFS järjestelmää voidaan käyttää AFFF-, FFF ja A-vaahdon tuottamiseen sekä monitoiminesteillä suojavaahdotukseen. Flash-CAFS järjestelmän kanssa käytettäväksi sekoittajaksi käy esimerkiksi Rosenbauer Fix Mix, Deltamatic, RVMA 500, Foamatic tai Digidos järjestelmät sekä MSR Firedos sekoittimet. Sekoittimen on oltava automaattisesti tuoton mukaan säätyvää ja vastapaineesta riippumaton.

Flash-CAFS asennetaan sekoittimen ja paineventtiilin väliin. Flash-CAFS säätää automaattisesti paineilman syöttöä. Korkein toimintapaine on 14 baria. Järjestelmä, jossa on 2000 litran vesisäiliö ja 50 litran 200 bar ilmapullo tuottaa jopa 20.000 litraa CAFS-painevaahdotetta. Yhteen CAFS yksikköön voidaan liittää kaksi painelähtöä. Lähdöt voidaan yhdistää tavallisiin pl-liittimellä varustettuihin letkulähtöihin tai letkukelalle. CAFS vaahdon alhaisen letkukitkan ansiosta 25 mm 80 metrin letkulla saavutetaan jopa 200 litran tuotto.

Rosenbauer Flash-CAFS 10 Firemiks järjestelmä voidaan rakentaa kontteihin, perävaunuihin, ja keveisiin alustoihin, joissa ei ole omaa pumppua, paineilmakompressoria ja hydrauliikkaa, edes sähkövirtaa ei tarvita. Järjestelmä voidaan yhdistää mihin tahansa ulkopuoliseen sammutusveden syöttöön ja vaahtoneste voidaan imeä suoraan kuljetusastioista. Sekoitussuhde voi olla kiinteä tai säädettävä.