Rosenbauer FOX S moottoriruisku – uusi kokoluokka, uusi tekniikka

rosenbauer fox s moottoripumppukuva etuvasen ja palomiehet

Euroopan johtava valmistaja Rosenbauer on kehittänyt tämän käytännön tarpeita varten uuden kokoluokan FOX S moottoriruiskun. FOX S on vaikuttava uutuus, joka asettuu kooltaan tuttujen FOX ja BEAVER-mallien väliin.

Pumpun tuotto on 1100 L/min 10 baarin paineella FNP 10-1000 EN 1028-2 mukaan.  Ruisku täyttää EN 14466 vaatimukset ja se on CE-merkitty. Korkeasta tuotosta huolimatta on moottoriruiskun leveys vain 640 mm ja se voidaan sijoittaa useimpien kääntölevyjen kanssa sammutusajoneuvojen sivukaappiin.

 

Kehittynyt käyttölaitteisto:
FOX S on kuten isoveljensä FOX III, varustettu vakiopainesäätimellä ja sähköisellä kaasulla ja käyttötaulu voidaan asentaa paitsi vakiopaikalleen ruiskun päälle myös sivulle tai muualle ajoneuvoon.

Käyttötaulu on varustettu näytöllä: paineelle, kierroksille ja käyttötunneille, polttoaineen pinnantasolle ja normaalien varotusvalojen lisäksi kavitoinnin varoitusvalolla sekä  akun kuntoa valvovalla mittarilla.

Ruiskussa on vakiovarusteena ylikuumenemisen varoventtiili. FOX S on varustettu vakiona LED-työvalolla ja siihen on saatavissa lisävarusteena tehokas aluevalaisuun tarkoitettu 6000 Lumen LED-valonheitin sekä automaattinen lisävirransyöttöön yhdistettävä automaattilaturi.

Rosenbauer FOX S ruiskussa on huomioitu kuljetettavuuden lisäksi myös asennukset
kiinteästi, ajoneuvoon, vaihtolavaan, konttiin tai veneisiin.

FOX S on Rosenbauerin ensimmäinen moottoriruisku, jossa on FIRECAN-liitäntä. FIRECAN on Eurooppalaisten kalusto- ja ajoneuvovalmistajien yhteinen standardi, jonka avulla laite voidaan liittää auton väylään ja sen toimintoja voidaan ohjata auton pumppukaapin tai  ohjaamon käyttötaulusta sekä mahdollisesta langattomasta kauko-ohjaimesta, kuten käyttöpumppua ja muita kiinteitä varusteita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moottori:
2-sylinterinen nelitahtinen vesijäähdytteinen Rotax BRP 602 ACE neliventtiilitekniikka käyttävä elektronisesti ohjattu moottori on optimoitu toimimaan kaikissa sääolosuhteissa antaen parhaan toimintavarmuuden. Moottorin käyntiääni on hiljainen ja moottori täyttää kokoluokkansa EURO-päästönormit.  Suuren polttoainesäiliön ja alhaisen polttoaineenkulutuksen ansiosta toiminta-aika on pitkä.

Tuottonormi:

  • EN1028-2 mukaan PFPN 10-1000

Virtausnopeus:

  • 1,100 l/min 10 bar 3 metrin imukorkeudella
  • 1,800 l/min 3 bar 3 metrin imukorkeudella.

Moottori:

  • BRP Rotax R2, 2-sylinterinen, 4-tahtinen, teho 29 kW

Pumppu:

  • Yksivaiheinen, kevytmetallikeskipakopumppu kaarevin siipipyörin ja spiraalisella imupesällä.

Imupumppu:

  • Automaattinen mäntäimupumppu

Mitat:

  • Pituus 926 mm, leveys 636 mm, korkeus 845 mm

Paino:

  • Käyttövalmiina 150 kg