Rosenbauer NH-korkeapainepumput

Enemmän sammutustehoa – vähemmän vettä

    • korkeapaine autopumppu
  • Previous
  • Next

NH-korkeapaineosat

Kaikki Rosenbauer N-sarjan autopumput voidaan toimittaa joko tavallisina normaalipainepumppuina (0-18 bar) tai varustettuna 400 lpm/40 bar tuottavalla korkeapainepumpulla. Korkeapainepumppu on asennettu normaalipainepuolen kanssa samalle akselille ja sitä voidaan käyttää rajoituksetta samanaikaisesti normaalipainepuolen kanssa.

Korkeapainesumu on useissa sammutustehtävissä erittäin pienen pisarakoon ja suuren kineettisen energian ansiosa tehokkain tunnettu sammutusmenetelmä sekä sammutusaikaa että sammutusaineen kulutusta mitattaessa. Korkeapainesumua voidaan käyttää rakennuspalojen lisäksi erittäin tehokkaana välineenä vaikeiden ajoneuvopalojen, koneiden ja sähkötiloje sekä muovi- ja kumipalojen sammuttamisessa,

Korkeapaine sammutus voidaan tehdä pelkän veden että A- tai AFFF-vaahtonesteiden kanssa. HP-Fix Mix sekoitinta käytettäessä pumppua voidaan käyttää samanaikaisesti korkeapainevaahdon tuottamiseeen ja käyttää normaalipainepuolta samanaikaisesti pelkän veden kanssa.
 

Normaali korkeapaine letku kestää hankausta, öljyä ja mekaanista rasitusta, eikä sitä tarvitse huoltaa. Järjestelmien painelähtö voidaan varustaa myös Thöni Rekord HD-lay flat korkeapaineletkulla, joka on yhtä kevyttä ja notkeaa kuin tavallinen paloletku.