Rosenbauer Otter Moottoriruisku

Työtä varten suunniteltu

    • rosenbauer otter moottoriruisku
  • Previous
  • Next

Rosenbauer Otter on Suomen myydyin nelitahtinen moottoriruisku. Otter on helppokäyttöinen ja rakenteeltaan luotettavaa moottoriruisku monipuoliseen ammattikäyttöön.

Otter soveltuu alhaisen polttoaineenkulutuksensa, hiljaisen käyntiäänen ja pitkän toiminta-ajan ansiosta pitkäaikaiseen työkäytöön ja veden siirtoihin sekä tyhjennyspumppauksiin.

Tuotto 650 lpm/6 bar, 840 lpm/5 bar ja 1100 lpm 4 bar paineella 3 metrin imukorkeudella.

Otter täyttää palopumppujen normin: EN 14466 luokka PFNP 6-500

Otter pumppuosa on  rakenteeltaan yksinkertainen yksiasteinen meriveden kestävä anodisoitu kevytmetallirakenteinen keskipakopumppu, jonka hyötusuhde on erinomainen, mutta rakenne riittävän väljä myös epäpuhtaille vesille. Imupumppu on  äärimmäisen toimintavarma käsikäyttöinen mäntäpumppu, jonka huolto ja puhdistus on mahdollista myös kenttäolosuhteissa.

Otterr moottoriruiskun pumpun ja imulaitteen rakenne on sietää  veden epäpuhtauksia ja käyttöä erittäin kylmissä olosuhteissa.

Kehikko suojaa hyvin ruiskua kaikista suunnista ja kompakti rakenne ja symmetrinen muoto helpottaa sijoitusta ajoenvuovoihin ja aluksiin.

Moottori on nelitahtinen 2-sylinterinen ilmajäähdytteinen Briggs & Stratton Vanguard kansiventtiilimoottori.
Teho 18 hp (13 kW) 3600 rpm. Vakiomalli on käsikäynnisteinen, mutta Otter on tilattavissa myös sähkökäynnisteisenä.

Varustus 2 kpl 3″ imuletkuja à 2,5 m sidottuna liittimineen, imusiivilä,
3″ pk/3″ pl-sarjasyöttöliitin, imuaukon suojakansi ja suojaverkko sekä
3″ pk – 2″ pl-muunnosliitin.

Otter on suunniteltu pitkäaikaiseen työkäyttöön vaikeissa olosuhteissa. Huolto- ja kunnossapito on helppoa ja edullista. Polttoaineen kulutus on alhainen ja yhtäjaksoinen toiminta-aika 1,5-2 tuntia. Sekä hankinta että käyttökustannuksekset ovat alhaiset. Otter moottori tukeutuu Suomen laajimpaan pienmoottoreiden huoltoketjuun.

Otter moottoriruisku soveltuu palokuntien lisäksi päivittäiseen käyttöön vedensiirrossa, tyhjennys- ja tulvapumppauksissa ja sen pumppuosa on juomavesikelpoinen.

Mitat: pituus 525 mm, leveys 560 mm ja korkeus 630 mm.
Paino 58 kg ilman polttoainetta. Nimike K9301120 – sähkökäynnisteisenä K9301122

otter en 14466 mukainen tuotto