Rosenbauer Panther lentokenttäpaloauto
RIV ja MFV vaatimukset täyttävät pelastus- ja vaahtoautot vaativiin tehtäviin.

Panther Stinger Panther takaa vasemmalta
<
>

Rosenbauer Panther ARFF-lentokenttäpaloauton  ovat jo käsitteeksi muodostunut erityisesti vilkkaiden lenttokenttien vaativiin sammutus- ja pelastustehtäviin suunniteltujen vaaahtoautojen mallisarja. Panther autojen jokainen yksityiskohta ja ominaisuus on suunniteltu erityisesti ARFF-autojen erityisvaatimuksia ja olosuhteita silmälläpitäen.

Panther autoissa kaikki rakenteen osat: alusta, päällirakenne ja sammutusjärjestelmä sekä käyttölaitteet ovat erityisesti Panhter-tyyppisiä autoja varten suunniteltuja ja kaikki osat ovat Rosenbauerin omaa valmistetta tai Rosenbauerin vaatimusmäärittelyn mukaan vain Panther-autoja varten valmistettuja.

Panther 015  24T   4×4  säiliö  max :8 000 l.
Panther 015  36T    6×6 säiliö max  15000 l.
Panther 015  52T    8×8  säiliö max 18 000 l.
Pantther S 2,5          6×6  säiliö max 11 000 L leveys vain 2,5 metriä rekisteröitävissä yleisille teille.

Neljä  perusmallia – kymmeniä variaatioita ja vain yksi käyttöliittymä:
Uuudet Panther 015-mallit ovat versiosta riippumatta suunniteltu helpoiksi käyttää ja yksinkertaisiksi omaksua. Kaikissa malleissa on samanlainen tilaajan vaatimusten mukaan muokattava käyttötaulu ja toiminnon. Kaikki sarjan mallit on suunniteltu kokonaan yhden miehen käytettäksi – kaikki käyttölaitteet ovat helposti saavutettavissa kuljettajan paikalta.

Nopea kiitoteillä – etenee myös maastossa: 
Jäykkä neliöputkitikasrunko, kierrejousitetut jäytkä akselit , pitkä joustovara ja optimaalinen painonjakauma sekä erittäin matalapainopiste mahdollistavat autot joka on vakaa suurissa nopeuksissa tasaisilla pinnoilla ja on silti maastokelpoinen kiitoteiden ulkopuolella. 6×6 ja 8×8 mallien kääntyvät taka-akselit helpottavat käsittelyä terminaalien läheisyyksien ahtaissa tiloissa.

Panther Ergonomia ja turvallisuus:
Ohjaamo on tilava ja nousu ajoneuvoon on nopea ja  turvallista täysissä sammutusvarusteissakin, näkvyys ohjaamosta on erinomainen joka suuntaan ja kaikki käyttölaitteet ovat hyvin saavutettavissa. Sammutuslaitteiston kytkeminen päälle ajonaikana vaati vain  yhdenkäyttökytkimen käsittelyä. Ajoneuvon sammutuslaitteiston tilan toteamisen voi tehdä helposti yhdellä silmäyksellä hyvin näkökentässä olevan suurikokoisen näytön avulla. Taakse sijoitettun moottorin ansiosat melutaso ohjaamossa on erittäin alhainen.

Rosenbauer sammutusjärjestelmät.
Panther-autojen sydän on erityisesti ICAO-vaatimuksia ja lenttokenttien tarpeita varten suunniteltu palopumppu- ja vaahdonsekoitin järjestelmä  jonka tuotto on  valinnan mukaan välillä 4500 – 10 000 litraa minuutissa 10 bar paineella.
Kattotykki ja puskuritykit ovat Rosenbauer RM-sarjan ohjelmoitavia, suunnanosoitin ohjaimella varustettuja automaattiseti hyökkäys- ja kuljetusasentoon siirtyviä malleja joiden tuotto voidaan valita välillä 800 – 13 000 litraa minuutissa.

CAFS-järjestelmät:
Rosenbauer on yksi maailman johtavia CAFS- painevaahtojärjestelmien kehittäjiä. Panther vakio CAFS-ratkaisu on patentoitu Flash-CAFS kasvattaa tykkien kantomatkaa, parantaa sammutteen tunketumista ja sammutustehoa sekä uudelleen syttymisen esto-ominaisuuksia.

 

New Rosenbauer Panther Video

 

Rosenbauer Panther  verkkosivut