Thöni paloletkut

Thöni-paloletkuissa yhdistyvät kymmenien vuosien kokemuksen tuoma osaaminen, uusin moderni valmistusteknologia ja parhaimmat raaka-aineet tuotteiksi, joiden laatuun ja ominaisuuksiin voi luottaa

    • Thöni paloletkutehdas

Veljekset Kulmala ja Thöni Gmbe  ovat tehneet yhteistyöt’ jo kymmenien vuosien ajan.

Thöni Industriebetriebe. Suomessa Thöni-paloletkuja on myyty jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan Kulmalan Esa-tuotemerkillä. Kuohuvassa ja jatkuvassa muutostilassa olleessa Euroopan letkuvalmistajien joukossa itävaltalainen yhden perheen johtama keskisuuri pörssiyhtiö Thöni Industriebetriebe on yhtä vakaa ja luotettava kuin tuotteensakin.

Paloletkujen laatu on aina monen tekijän summa:

Favorit päällysloimi 
Kaikkien Thöni-paloletkujen loimilanka on vahvistettua pyörökudottua 100 % polyesterilangasta tehtyä toimikaskudosta. Loimien lukumäärä ei ole merkitsevää kestävyyden kannalta, tärkeämpää on käytetyn loimilangan ja kudoksen laatu.

Favorit ja Favorit Extra laaduissa letkussa kulkee letkun koko pituudella kolme merkkijuovaa väriltään punainen – sininen – punainen. Merkintäjuovien avulla voidaan huollon yhteydessä varmistaa letkun oikea kudoksen virheettömyys ja letkun oikea kiertyminen. Thöni-paloletkut kiertyvät paineistettuina DIN-vaatimusten mukaisesti 1½ kierrosta myötäpäivään 20 metrin matkalla. Kiertymisen avulla varmistetaan liittimen kiinnipysyminen.

100 % EPDM-kumiointi. Thöni paloletkujen sisäkumiointi on 100 % Fenner-Dunlop-EPDM kumia. EPDM-kumi säilyy elastisena iästä, varastointi- ja käyttölämpötilasta riippumatta. EPDM-kumi kestää erinomaisesti otsonia, valoa, vaahtonesteitä ja kemikaaleja. EPDM-kumin kitka on alhainen eikä se kovetu tai  halkeile ikääntyessään eivätkä sen pinnat vulkanoidu yhteen pitkäänkään varastokontissa säilyttämisen aikana.

Useat valmistaja ilmoittavat letkujensa olevan valmistettuja EPDM-pohjaisesta kumista tai että ne ovat EPDM-seoksia. Nämä edullisten letkujen yhteydessä käytetyt ilmaukset kertovat sen että sisäkumioinnissa on käytetty jossain määrin EPDM-kumia pehmentämään halvemmista  kumilaaduista tehtyä seosta. EPDM-kumia niissä on usein jopa alle 40 %. Halvat EPDM-seokset vanhenevat kuten luonnonkumi ja letku jäykistyy tai vuotaa ikääntyessään. Pyydä letkuntoimittajilta raaka-aineen valmistajan materiaalitodistus käytetystä kumiseoksesta.

Thöni-paloletkujen loimi on vulkanoitu kumiointiin.Todellisen vulkanoinnin ansiosta letkut eivät vuoda, niiden kumiointi on kauttaaltaan kiinni loimessa eivätkä paikatut kohdat kovetu. Osa paloletkuista liimataan, laadukkaan vulkanoidun letkun tunnistat harmaasta vulkanointikerroksesta loimen ja kumioinnin välissä.

Värilliset Thöni-paloletkut. Thöni Favorit ja Favorit Extra laatuja voidaan toimittaa myös läpivärjätystä loimesta valmistettuina erikoisväreinä: oranssi, keltainen ja nato-vihreä.

Letkujen merkinnät. Kaikki Favorit letkut ovat tunnistettavissa valmistajan, letkun laadun, valmistusajankohdan ja tuotantoerän mukaan.

Thöni-paloletkujen paineenkesto kaikille laaduille   

Jatkuva työpaine 25 bar
Koeponnistuspaine 1½ x työpaine 37,5 bar
Murtopaine yli 50 bar (+10-20 %)
Huom ! Murtopaine ylittää normin mukaisten alumiiniliittimien murtopaineen

Thöni-paloletkujen sallitut käyttölämpötilat

Jatkuva käyttö -32 –  +78 C astetta
Lyhytaikainen käyttö -42 – +120 C astetta

Thöni-paloletkujen vakiopituudet 
20 – 25- 30 – 40 metriä, suositeltavin vakiopituus on 20 metriä, erikoispituudet tehdastoimituksina. 

Thöni-paloletkujen sidonta                                

Sähkö-pneumaattinen alumiiniholkkisidonta 38-76 mm letkuille.
Lankasidonta 25-150 mm letkuille. 
RST-teräsvannesidonta 65-150 mm letkuille.

Favorit hyväksymiset    

DIN 14 811, Önorm F-2105, Svensk Standart SS2840, Solas 74/88 ja 
Lloyds Register of Shipping.